30 Nisan 2008 Çarşamba

Anadolu'da Vakit



Eskiden Akit ve Vakit isimleri ile çıkan gazetenin şimdiki adı bu. İki defa kapatılmış ve yeniden açılmış. Bildiğimiz " şeriatçı " bir gazete. Yazarları da bunu dile getirmekte hiç çekinmezler, tıpkı Hüseyin Üzmez gibi.

14 yaşında bir kıza tecavüz etmekten tutuklanan ( bakın gözaltına alınan veya yargılanan değil ) 78 yaşında eski bir suikastçiden bahsediyoruz. Aklıma daha yüz kızartıcı veya daha aşşağılık bir suç gelmiyor. Tecavüz ve cinayet gibi çok iddialı suçlar bunlar. Özellikle 14 yaşında bir kızın bu olayın maduru olması işi daha da iğrençleştiriyor. Vakit gazetesi ağzıyla ( en kibar şekliyle ) " bir ananın mabadıdıdan def ettiği ..." sıfatını uygun buldum kendisi için ama söyleyeceğim onunla alakalı değil. Bu pislik ortadayken onu savunmaya kalkışan Vakit Gazetesi yazarları benim ilgi alanım. Utanmadan "komplo, 28 şubat'ın devamı" gibi sözler ile bir tecavüzcüyü hemde sübyancı cinsinden bir katili hala savunmaya devam eden zihniyet ve tıynet ( buda onların lafları ) karşısında ancak bir lavobo ihtiyacı duyuyorum ötesini değil.

Yıllardır böyle haberlere alşıltık, bir şeriatçının tecavüz ve cinsel istismardan tutuklanması artık şaşırılacak bir olay değil. Bu çevreye kuyruğundan bağlı bir çok insanın bile midesini kaldıran bu durum ortadadır. Adına komplu diyenler sadece rezilliklerinin boyutunu işfa ederler, ne kadar küçülebileceklerini ve alçaklaşabileceklerini gösterirler. Bize anlattıkları maneviyatçı ve mukaddesiyatçı palavralarına belli ki kendileri bile inanmıyorlar, belli ki kendilerinden dini anlamda çok geride olan insanlar en azından " kadın " konusunda kendilerinden akıl almak durumunda değiller.

Birde çok merak ettiğim Taha Kıvanç var. Fehmi Koru'nun liberal kişiliğinin hemen altında yatan şeriatçının adıdır Taha Kıvanç. Zaman'da dile getirmekte zorlandığı radikal görüşlerini Vakit'te bu isimle yazar. Bu olaydan sonra ise pek bir sessiz. Ne oldu Fehmi yazsana bişeyler?

Hiç yorum yok: